Winterbanden huren

Gaat u tijdens de winter maanden op reis met uw auto door Europa, grote kans dat u dan verplicht winterbanden nodig heeft. Heeft u de winterbanden voor een korte periode nodig, dan is het huren van winterbanden vaak de beste optie. Bandimex verhuurt winterbanden in Rotterdam en monteert deze ook in onze werkplaats op uw auto. De minimale huurperiode voor winterbanden is 8 dagen.

Winterbanden huren online

Bandimex verhuurt banden van verschillende merken en voor vele typen auto’s, compleet op stalen velg. Wanneer banden versleten zijn kan het gevaarlijk zijn om hier nog mee te rijden, daarom worden banden met minder dan 5 millimeter profiel niet meer verhuurd. Vaak worden de huursets na het seizoen als gebruikt te koop aangeboden, hier kunt u als klant weer van profiteren. Ook ruilt Bandimex gebruikte sets winterbanden in bij aanschaf van een nieuwe set.

In welke landen zijn winterbanden verplicht?

In Nederland kennen we geen verplichting voor het rijden met winterbanden. Veel landen om ons heen kennen deze verplichting wel. Een aantal landen hebben we voor u op een rij gezet.

Duitsland: tijdens winterse omstandigheden
Luxemburg: verplicht bij winterse omstandigheden
Oostenrijk: verplicht van 1 november t/m 15 april bij winterse omstandigheden
Italië: van 15 november t/m 15 april verplicht in bepaalde gebieden en op bepaalde wegen, behalve als er sneeuwkettingen in de auto aanwezig zijn.
Frankrijk: verplicht van 1 november t/m 31 maart in de berggebieden in Frankrijk, behalve als je sneeuwkettingen meeneemt in de auto.
Tjechië: verplicht van 1 november t/m 31 maart bij winterse omstandigheden. 

Zoals u ziet verschillen de regels per land. In Italië heeft u bijvoorbeeld al genoeg aan sneeuwketting. U kunt ook sneeuwkettingen bij ons huren.  

Hoe werkt winterbanden huren?

 1. Reservering Aanvragen:
  • Vul het online formulier in om een reservering voor winterbanden aan te vragen.
  • Wij nemen vervolgens contact met u op en sturen een passende offerte toe.
 2. Montage en Levering:
  • Wij verhuren winterbanden voor uw auto compleet gemonteerd op onze velgen.
  • Tijdens de montage vervangen we uw huidige banden door de gehuurde winterbanden.
 3. Borgregeling:
  • Uw eigen set banden blijft bij ons achter als borg voor de gehuurde winterbanden.
  • De borg wordt teruggegeven zodra de winterbanden in goede staat worden geretourneerd.

Met deze werkwijze zorgen wij voor een soepele en zorgeloze overgang naar veilige winterbanden, zodat u met vertrouwen de winterse wegen op kunt.

Waarom winterbanden huren?

In veel landen om ons heen is het verplicht om tijdens de wintermaanden met winterbanden te rijden. Wanneer u zich niet aan de regels houdt riskeert u een boete. Bent u bijvoorbeeld betrokken bij een ongeluk in Oostenrijk dat voorkomen had kunnen worden als u met winterbanden had gereden, dan kan u een boete van €5.000,- ontvangen.  

Naast de eventuele boetes die u kunt ontvangen is het ook belangrijk om te onthouden dat u winterbanden gebruikt voor uw eigen veiligheid en voor de veiligheid van andere weggebruikers.  

Winterbanden zijn gemaakt van zachter rubber en hebben een speciaal profiel waardoor u de meeste grip heeft in winterse omstandigheden. Vanaf een temperatuur van 7 graden zijn winterbanden een verstandige keuze.  

Huur winterbanden met TPMS

Heeft uw auto een direct TPMS-systeem en wilt u ook tijdens de huurperiode van uw winterbanden gebruik blijven maken van dit systeem? Standaard hebben verhuursets deze optie niet, maar wij bieden u tegen een meerprijs de mogelijkheid om specifieke winterbanden onder uw auto te monteren waarbij dit systeem actief blijft.
Indien u generieke winterbanden onder uw auto laat zetten, zonder TPMS, dan zal er tijdens de huurperiode een foutmelding in uw dashboard verschijnen en zal het systeem niet actief zijn.
Vraag ons om de mogelijkheden!

Direct reserveren!

Bandenadvies op maat voor de regio Rotterdam

Kennismaken met onze concurrerende prijzen en specialistische medewerkers? Bel dan 010-429 65 22 of loop binnen zonder afspraak in onze vestiging in Rotterdam. Dan ontdekt u meteen wat we bedoelen met ‘de betere bandenservice’.

Diensten

Bekijk hier andere diensten

Uitlijnen

Trekt uw auto, bestelwagen, camper of vrachtwagen naar een kant? Slijten uw banden scheef ...

Bandenwissel

Wilt u uw banden laten wisselen in Rotterdam? Zodra de gemiddelde temperatuur daalt tot on...

Banden balanceren

Wanneer uw banden in onbalans zijn, rijd uw voertuig minder comfortabel, zorgt dit voor ee...

Bandenreparatie

Heeft u een lekke band? Wij repareren uw band op een vakkundige manier. Bij Bandimex demon...

Winterbanden huren

Gaat u tijdens de winter maanden op reis met uw auto door Europa, grote kans dat u dan ver...

Bandenopslag

Vind u het vervelend om elke keer uw banden mee te nemen na een bandenwissel of heeft u ge...

Pechservice

Voor vrachtvervoerders is het essentieel dat bandenpech snel wordt verholpen, aangezien st...

Aanvraag formulier