De betere bandenserivce sinds 1974

Winterbanden: huren of kopen

Sneeuw, hagel, bladeren op het wegdek. Stuk voor stuk invloeden die de nodige risico’s met zich meebrengen. Winterse omstandigheden vragen dan ook om een passende oplossing: de winterband. Zodra de temperatuur onder de 7 graden Celsius zakt, vergroten winterbanden uw veiligheid. Onder winterse omstandigheden bieden ze veel meer grip dan een doorsnee band en verkorten ze uw remweg aanzienlijk. Dat is niet alleen veiliger voor u, maar ook voor andere weggebruikers. Bovendien zijn winterbanden in veel wintersportlanden verplicht. Daarnaast kunt u, wanneer nodig, uw veiligheid vergroten door het gebruik van sneeuwkettingen.

Uiteraard adviseert Bandimex u graag over de verschillende merken en mogelijkheden bij het kopen of huren van winterbanden in Rotterdam. Vrijwel alle banden van verschillende merken kunnen geleverd worden, zoals Michelin, Vredestein, Bridgestone, Fulda, Goodyear, Pirelli en Dunlop. 

Meer veiligheid met winterbanden van Bandimex

Bij de productie van winterbanden in Rotterdam wordt gebruik gemaakt van een speciaal rubbermengsel, waaraan silica is toegevoegd. Dit past zich makkelijk aan lage temperaturen aan.

Toen er nog geen silica aan het rubber toegevoegd werd, en winterbanden afgestemd waren op het rijden op sneeuw en ijs, hadden deze banden grote nadelen. Er werd toen natuurrubber aan de band toegevoegd waardoor deze langer soepel bleef, maar dit slijt snel en geeft minder grip op droge en natte wegen. Wanneer de band niet op sneeuw reed, maar op een nat of droog wegdek, hadden de winterbanden weinig grip en maakten ze veel lawaai. Hierdoor konden ze alleen onder de auto gemonteerd worden wanneer er werkelijk sneeuw lag. Met de toevoeging van silica kregen de winterbanden in Rotterdam betere eigenschappen op nat en droog wegdek, zonder dat de prestaties op sneeuw en ijs eronder lijden. Daardoor zijn deze winterbanden ook in Nederland goed bruikbaar in de herfst en in het voorjaar. 

Daarom winterbanden in Rotterdam kopen:

  • Kortere remweg
  • Meer grip
  • Betere waterafvoer
  • Meer rijcomfort

Winterbanden in Rotterdam huren

Winterbanden zijn in veel wintersportlanden verplicht. Wilt u echter geen winterbanden kopen, maar wel met de auto op skivakantie? Huur dan voordelig een set winterbanden bij Bandimex in Rotterdam. Dat kan al vanaf 120 euro (voor 8 dagen).  Klik hier voor uw aanvraag!

Dit misschien ook al deels in intro verwerken. Wordt wel benoemt in titel, niet over gesproken.

Sneeuwkettingen huren

Wilt u alleen sneeuwkettingen huren? Of winterbanden huren in combinatie met sneeuwkettingen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Sneeuwkettingen verhuren wij al vanaf 20 euro per week.

Opslag zomer- en winterbanden te Rotterdam

Bandimex kan u ook van dienst zijn met de opslag van uw zomer- en/of winterbanden Rotterdam indien u hier zelf geen plaats voor heeft. 

Openingstijden personenauto's

Openingstijden trucks

Pechservice

Bandenadvies op maat voor de regio Rotterdam

Kennismaken met onze concurrerende prijzen en specialistische medewerkers? Bel dan 010-429 65 22 of loop binnen zonder afspraak in onze vestiging in Rotterdam. Dan ontdekt u meteen wat we bedoelen met ‘de betere bandenservice’.