Bandenwissel

Wilt u uw banden laten wisselen in Rotterdam? Zodra de gemiddelde temperatuur daalt tot onder de 7 graden, is het tijd om te kiezen voor winterbanden. Bij temperaturen boven de 7 graden zijn zomerbanden de beste keuze. Maak dan direct een afspraak bij Bandimex om uw banden te wisselen. 

Wanneer banden wisselen?

Uw banden kunt u het best wisselen als de gemiddelde temperatuur daalt onder de 7 graden voor winterbanden en bij temperaturen boven de 7 graden kunt u het best kiezen voor zomerbanden. Wisselt u uw banden niet, dan is uw gemiddelde remweg langer, heeft u verminderde grip en gaan uw banden minder lang mee.  

Naast dat de temperatuur ervoor kan zorgen dat u uw banden moet wisselen is de slijtage van uw band ook een reden om uw banden te wisselen. U kunt op basis van de profieldiepte van uw band meten of u een bandenwissel nodig heeft.

De profieldiepte van uw banden meten is eenvoudig en kunt u zelf uitvoeren. Gebruik hiervoor een betrouwbare bandenprofielmeter en vergeet niet om zowel het midden, de binnenkant als de buitenkant van de band te controleren. Banden kunnen immers ongelijkmatig slijten. Tijdens controles let de politie op het gedeelte van de band waar het profiel het minst diep is. 

Bij zomer- en all-season banden worden slijtage-indicatoren zichtbaar zodra het profiel minder dan 1,6 millimeter bedraagt. Deze Tread Wear Indicators (TWI), zichtbaar als dwarsstreepjes in de langsgroeven en verschijnen over de gehele omtrek van de band. Winterbanden hebben speciale indicatoren die zichtbaar worden bij een profieldiepte van 4 millimeter. Onder deze diepte verslechteren de rijeigenschappen van winterbanden aanzienlijk en is het verstandig om nieuwe winterbanden aan te schaffen voor een optimale veiligheid op de weg.  

Wij adviseren de volgende richtlijnen voor het vervangen van autobanden: 

  1. Vervang zomer- of all-season banden als het profiel minder dan 2 millimeter bedraagt. 
  2. Vervang winterbanden als het profiel minder dan 4 millimeter bedraagt. 
  3. Vervang banden die tekenen van veroudering vertonen, zoals scheurtjes of uitdroging. 
  4. Vervang beschadigde banden of banden met plotselinge slijtage. 
  5. Een goede profieldiepte is cruciaal voor een korte remweg en uw veiligheid, evenals die van andere weggebruikers. Zorg er daarom altijd voor dat uw banden voldoende profieldiepte hebben. 

Hoelang duurt een bandenwissel?

Wanneer u de banden van uw auto wisselt bij Bandimex in Rotterdam, bent u ongeveer 1 uur aan het wachten. Binnen dit uur monteren en balanceren wij uw banden. Wanneer we u nieuwe banden aanschaft is het ook mogelijk dat wij u adviseren om uw auto uit te laten lijnen. Dit advies geven wij aan de hand van de slijtage van uw oude banden en/of aan de hand van de door u aangegeven klachten. Het uitlijnen van uw auto is een nauwkeurige klus en neemt minimaal 30 minuten in beslag. 

Waar laat ik mijn banden na een bandenwissel?

Bij Bandimex hebben wij een fijne opslag voor uw banden, zodat u niet uw banden ergens thuis hoeft op te slaan. De banden worden opgeslagen in ons bandenhotel in Rotterdam Zuid, waar ze veilig en koel liggen opgeslagen. Komt u een aantal maanden later weer uw banden wisselen, dan liggen ze klaar in onze garage om gemonteerd te worden.  

Wat kost het wisselen van banden?

De kosten van een bandenwissel zijn afhankelijk van diverse factoren. Heeft u losse winterbanden die over gemonteerd moeten worden op uw eigen velgen? Heeft u compleet set winterbanden met velg? Wilt u de banden wel of niet gebalanceerd hebben? Al deze factoren bepalen de prijs. Wilt u weten wat het kost, vraag dan een offerte aan.

Openingstijden personenauto's

Openingstijden trucks

Pechservice

Bandenadvies op maat voor de regio Rotterdam

Kennismaken met onze concurrerende prijzen en specialistische medewerkers? Bel dan 010-429 65 22 of loop binnen zonder afspraak in onze vestiging in Rotterdam. Dan ontdekt u meteen wat we bedoelen met ‘de betere bandenservice’.

Diensten

Bekijk hier andere diensten

Uitlijnen

Trekt uw auto, bestelwagen, camper of vrachtwagen naar een kant? Slijten uw banden scheef ...

Bandenwissel

Wilt u uw banden laten wisselen in Rotterdam? Zodra de gemiddelde temperatuur daalt tot on...

Banden balanceren

Wanneer uw banden in onbalans zijn, rijd uw voertuig minder comfortabel, zorgt dit voor ee...

Bandenreparatie

Heeft u een lekke band? Wij repareren uw band op een vakkundige manier. Bij Bandimex demon...

Winterbanden huren

Gaat u tijdens de winter maanden op reis met uw auto door Europa, grote kans dat u dan ver...

Bandenopslag

Vind u het vervelend om elke keer uw banden mee te nemen na een bandenwissel of heeft u ge...

Pechservice

Voor vrachtvervoerders is het essentieel dat bandenpech snel wordt verholpen, aangezien st...