Caravan- en camperbanden: Veilig reizen begint hier

Op zoek naar de beste caravan- of camperbanden? Bij Bandimex hebben we alles wat u nodig heeft voor veilige reizen en onvergetelijke avonturen. We helpen u graag bij het maken van de juiste bandenkeuze voor uw camper of caravan en vertellen u graag meer over de levensduur van caravan banden en camper banden.

Eerste hulp bij caravan- en camperbanden

Caravan- en camperbanden zijn speciaal verzwaarde banden en worden geproduceerd om meer gewicht te kunnen dragen dan reguliere banden. Ze zijn daarom voorzien van extra koordlagen (plyrating) en worden gemonteerd in combinatie met hogedrukventielen. Deze ventielen zorgen er hiermee voor dat carvanbanden die harder opgepompt worden bestendig zijn tegen de hogere druk. Hierdoor worden ze minder warm, waardoor ze beter bestand zijn tegen zware belasting dan andere banden. Caravan- en camper banden lijken hiermee veel op bestelwagenbanden en de meeste bestelwagenbanden zijn dan ook net zo goed geschikt voor montage onder uw camper of caravan.

Toch zijn er diverse merken zoals Michelin en Continental die specifiek camperbanden aanbieden. Het grootste verschil met bestelwagenbanden zit hem vervolgens in de hoeveelheid lamellen in de band. Camperbanden hebben meer lamellen dan de doorsnee bestelwagen band en bieden hiermee meer grip.

Levensduur caravan banden en camperbanden

De levensduur van banden voor een caravan of camper hangt over het algemeen vrij weinig af van het aantal kilometers die de banden maken. Camper en caravan banden slijten namelijk voornamelijk door belasting, uitdroging door daglicht en het niet frequent maar intensief gebruiken van de caravan en camperbanden. Daarnaast speelt de bandenspanning ook een belangrijke rol in de levensduur van uw banden. Caravan dealers adviseren om de 6 jaar nieuwe caravan of camperbanden te kopen en regelmatig de bandenspanning te controleren, en dit wordt menig verzekeraar vaak ook geëist.

Tip: Vergeet bij nieuwe camper of caravan banden kopen niet ook te overwegen om reserveband voor uw camper of caravan aan te schaffen. Hoewel uw reserveband misschien nog ongebruikt is, is het misschien wel zo verstandig om ook deze na een periode van 12 jaar te vervangen voor een voor een nieuwe.

Direct caravanbanden of camper banden kopen?

Kom met óf zonder afspraak langs bij onze vestiging in Rotterdam of neem contact met ons op voor bandenadvies op maat. Bij Bandimex gaan we samen op zoek naar de caravan- of camper banden die aansluiten bij uw voertuig, en dat tegen de scherpste prijs. We willen u adviseren om in ieder geval altijd goed naar het draagvermogen van de band te kijken, welke het maximale gewicht dat de band kan dragen aangeeft. Zo weet u snel of de beoogde camper of caravanbanden geschikt zijn voor uw voertuig.

Gaat u in de winter met de camper op pad? Kies dan voor winterbanden voor uw camper op het moment van camper banden kopen. Zo gaat u ook tijdens uw wintersport met een veilig en zeker gevoel de weg op met uw camper. Heeft u de winterbanden slechts voor een korte periode nodig? Kies er dan voor om winterbanden voor uw camper te huren, gewoon bij Bandimex.

Openingstijden personenauto's

Openingstijden trucks

Pechservice

Bandenadvies op maat voor de regio Rotterdam

Kennismaken met onze concurrerende prijzen en specialistische medewerkers? Bel dan 010-429 65 22 of loop binnen zonder afspraak in onze vestiging in Rotterdam. Dan ontdekt u meteen wat we bedoelen met ‘de betere bandenservice’.

Banden

Bekijk hier andere diensten

Gebruikte banden

Bent u op zoek naar A-merk gebruikte autobanden voor een voordelige prijs? Bij Bandimex in...

Motorbanden

Motorrijden is fantastisch, maar niet zonder risico’s. Een optimale grip en uitstekende we...

Caravan- en camperbanden

Op zoek naar de beste caravan- of camperbanden? Bij Bandimex hebben we alles wat u nodig h...

Industrie, vrachtwagen-, en bestelwagenbanden

Ontdek hoe Bandimex ook úw onderneming kan voorzien van banden van hoogwaardige kwaliteit....

Winterbanden huren

Sneeuw, hagel, regen, bladeren op het wegdek. Stuk voor stuk invloeden die de nodige risic...

Seizoensbanden

Op zoek naar de juiste banden voor alle seizoenen van het jaar? Ontdek onze seizoensbanden...