Seizoensbanden: Grip en comfort, heel het jaar door

Op zoek naar de juiste banden voor alle seizoenen van het jaar? Ontdek onze seizoensbanden, van zomer tot winter en alles daartussenin. Veilig en comfortabel rijden, ongeacht het weer! Kies uit winterbanden, zomerbanden en allseason banden van diverse gerenommeerde bandenmerken. Uw veiligheid is onze prioriteit.

De juiste band telt

Een juiste bandenkeuze is van cruciaal belang. Elk seizoen stelt verschillende eisen aan uw banden. Zomerbanden zijn ontworpen voor warme, droge omstandigheden en bieden uitstekende grip en wendbaarheid. Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om te presteren bij kouder weer, sneeuw en ijs, met andere profielen voor maximale tractie en veiligheid op winterse wegen. Maar wat als u geen zomer en winterbanden wilt rijden? Dan bieden 4 seizoensbanden, ook wel allseason banden, een geschikt alternatief. Deze banden zijn de uitkomst bij minder kilometers en  bieden het hele jaar door grip en comfort. Let wel op dat deze banden nooit de zelfde eigenschappen kunnen bevatten als een zomer- en winterband en dus ook minder presteren dan een band die speciaal ontwikkeld is voor het zomer- of winterseizoen.

Winter- en zomerbanden voor auto en vrachtwagen

Anders dan 4 seizoensbanden die u het gehele jaar door kunt gebruiken, zijn winter- en zomerbanden seizoensgebonden. Een zomerband is hierbij eigenlijk niet meer dan de standaardband die onder uw persoonswagen wordt geplaatst en heeft deze naam voornamelijk gekregen om het duidelijke verschil met een winter band aan te kunnen geven. Zomerbanden zijn dan ook te verkrijgen in meerdere varianten, waaronder de Fuelsaver en Eco band die onder de meeste fabrikanten erg populair zijn. Deze zomerbanden hebben een lagere rolweerstand en verlagen uw brandstofverbruik mits de bandespanning juist is, maar bieden voor de sportieve rijder vaak minder grip. Voor deze bestuurder bestaat dan ook de sporttievere band, welke juist bekend staat om nog meer grip op droog wegdek. Een band die op ieder wegdek gemiddelde prestaties levert is de All Season band.

Tijdens de wintermaanden schieten zomer banden vaak echter toch tekort en is het ook in Nederland belangrijk om te kiezen voor winterbanden of allseason banden. Met banden die geschikt zijn voor deze koudere en nattere maanden vol gladheid, bent u met geschikte banden verzekerd van…

• een kortere remweg
• meer grip
• betere waterafvoer
• meer rijcomfort

Tegenwoordig wordt er bij de productie van hedendaagse winter banden gebruik gemaakt van een speciaal rubbermengsel waaraan silica is toegevoegd. Silica zorgt ervoor dat de band soepel blijft bij lagere temperaturen. Daarnaast bieden we bij Bandimex een service waarbij u uw banden op kunt slaan in ons bandenhotel. Handig voor uw winter- of zomerbanden op het moment van wisselen!

Tip! Wist u dat u bij Bandimex ook kunt kiezen voor het huren van winterbanden voor uw wintersport vakantie?

4 Seizoensbanden voor auto en vrachtwagen

Allseason banden, ook wel 4 seizoensbanden, zijn simpelgezegd een compromis tussen winter- en zomerbanden. Dit betekent dat ze ontworpen zijn om in beide omstandigheden redelijk goed te presteren, maar niet zo optimaal als gespecialiseerde zomer- of winterbanden.

all-season banden heb je het gemak dat u uw banden niet hoeft te wisselen, maar het is belangrijk om te beseffen dat dit een compromis is. Voor optimale prestaties onder extreme weersomstandigheden zijn specifieke zomer- of winterbanden de betere keuze.

Openingstijden personenauto's

Openingstijden trucks

Pechservice

Bandenadvies op maat voor de regio Rotterdam

Kennismaken met onze concurrerende prijzen en specialistische medewerkers? Bel dan 010-429 65 22 of loop binnen zonder afspraak in onze vestiging in Rotterdam. Dan ontdekt u meteen wat we bedoelen met ‘de betere bandenservice’.

Banden

Bekijk hier andere diensten

Gebruikte banden

Bent u op zoek naar A-merk gebruikte autobanden voor een voordelige prijs? Bij Bandimex in...

Motorbanden

Motorrijden is fantastisch, maar niet zonder risico’s. Een optimale grip en uitstekende we...

Caravan- en camperbanden

Op zoek naar de beste caravan- of camperbanden? Bij Bandimex hebben we alles wat u nodig h...

Industrie, vrachtwagen-, en bestelwagenbanden

Ontdek hoe Bandimex ook úw onderneming kan voorzien van banden van hoogwaardige kwaliteit....

Winterbanden huren

Sneeuw, hagel, regen, bladeren op het wegdek. Stuk voor stuk invloeden die de nodige risic...

Seizoensbanden

Op zoek naar de juiste banden voor alle seizoenen van het jaar? Ontdek onze seizoensbanden...