de betere bandenservice


Caravan- en camperbanden

Welke banden zijn er voor de caravan en camper?

Banden voor de caravan en camper zijn speciale verzwaarde banden. Deze hebben meer koordlagen (plyrating) waardoor ze meer gewicht kunnen dragen. Doordat deze banden meer koordlagen hebben, kan je ze harder oppompen waardoor ze minder warm worden en beter de belasting aankunnen.
Door de warmteontwikkeling die ontstaat tijdens het rijden, wrijving, en het gewicht van de caravan of camper zet de lucht in de band meer uit waardoor de bandenspanning nog verder verhoogt. Vanwege de hogere druk in de banden zijn er ook speciale ventielen benodigd; zogenoemde hogedrukventielen.

Veelal worden er dan ook bestelwagenbanden onder caravans gemonteerd. Bepaalde merken, zoals Michelin, Continental, maken ook specifiek camperbanden. In een camperbanden zitten veel meer lamellen, waardoor je meer tractie hebt.

Caravan- of camperbanden kopen? Bandimex!

 

Levensduur banden caravan en camper
Wat is nu de levensduur van banden voor een caravan en camper? Deze banden slijten niet door de kilometers die ze maken, maar wel door de belasting, uitdroging door daglicht en niet frequent maar intensief gebruik.

De bandenspanning speelt ook een belangrijke rol in de levensduur van uw banden. Bandimex adviseert, en dit wordt ook door menig verzekeraar geëist, dat de banden van uw caravan of camper minimaal om de 6 jaar vervangen moeten worden. Dit geldt ook voor de reserveband.

Deel deze pagina:
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Linkedin Delen via e-mail