de betere bandenservice


Velgen: van sportief tot exclusief

Wilt u zich onderscheiden van de massa? Geef dan uw auto extra karakter met een set stoere, stijlvolle of juist sportieve velgen. Bandimex in Rotterdam biedt een indrukwekkend assortiment lichtmetalen velgen, stalen velgen en aluminium velgen. Uiteraard voor alle automerken en in alle prijsklassen.

Lichtmetalen velgen, aluminium of stalen velgen

Kleren maken de man, lichtmetalen velgen de auto. Lichtmetalen velgen worden veelal in allerlei inchmaten gemaakt. Doordat het vroeger een luxeproduct was, waren ze vrij kostbaar. Tegenwoordig zijn de productiekosten lager waardoor auto’s standaard al op lichtmetalen velgen afgeleverd.
Er wordt vaak gezegd dat lichtmetalen velgen lichter zijn dan stalen velgen. Dit is niet altijd waar, er zijn ook velgen die zwaarder zijn.
Lichtmetalen velgen zijn vrij open qua uiterlijk, hierdoor hebben zij een betere ventilerende, daardoor ook koelende werking. Het voordeel hiervan is dat de remmen minder warm worden.
Wielen onderscheiden we in lichtmetaal en staal. Lichtmetalen wielen dragen bij aan de styling van een auto. Stalen wielen worden vaak meer gebruikt in de winter.

Draagvermogen
Niet alleen een band, maar ook een wiel heeft een maximum draagvermogen. Het draagvermogen is een belangrijke technische eigenschap van een wiel en wordt uitgedrukt in kilogrammen. Het draagvermogen is met name van belang voor relatief zware voertuigen. Heeft u bijvoorbeeld een SUV of een bestelwagen? Dan kan het zijn dat het draagvermogen van een standaard wiel niet voldoende is om het voertuig te dragen.

Velgen Rotterdam


Montage velgen
Bij iedere auto hoort een standaardwielmaat. Maar het is vaak wel mogelijk om grotere en bredere wielen onder een auto te monteren. Dit 'ommonteren' naar een andere wielmaat is vakwerk. Laat u zich hierbij adviseren door de VACO-erkende bandenspecialist Bandimex.  
Rijdt u standaard op een grotere maat wielen in de zomer? Dan kunt u in de winter terug naar een maatje kleiner.

Velgenconfigurator
Bandimex werkt onder meer met de volgende leveranciers (klik voor overzicht velgen):

Gebruikte velgen

Klik hier voor ons actuele aanbod gebruikte velgen.
Bij de aankoop van een nieuw set velgen is het mogelijk de oude set bij Bandimex in te ruilen. Vraag één van onze medewerkers om meer informatie hierover.


Deel deze pagina:
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Linkedin Delen via e-mail