de betere bandenservice


Velgen in alle soorten en maten

Wilt u zich onderscheiden van de massa? Geef dan uw auto extra karakter met een set stoere, stijlvolle of juist sportieve velgen. Bandimex biedt een indrukwekkend assortiment lichtmetalen velgen, stalen velgen en aluminium velgen. Uiteraard voor alle automerken en in alle prijsklassen.

Productie

De productie van een wiel is een technisch hoogstandje. Bij het ontwerpen gaan technologie en design in één hand. Het wiel moet een aansprekend uiterlijk hebben èn het wiel moet veilig, sterk en licht zijn, een lange levensduur hebben en lang mooi blijven. Bij het maken van het conceptontwerp worden klanten, zoals autofabrikanten en wielenimporteurs, nauw betrokken. Zodra het conceptontwerp is goedgekeurd, maakt de wielenfabrikant een gedetailleerd productontwerp op de computer. Ook maakt hij een structuuranalyse zodat eventuele zwakke punten in de legering wordt ontdekt. Na goedkeuring van het ontwerp wordt een prototype vervaardigd en getest. Als ook deze tests goed zijn doorstaan, kan het wiel in productie worden genomen. Tot slot krijgt het wiel nog een eindcontrole, waarna het zijn weg kan vervolgen naar de klant.

Velgen Rotterdam

Velgenconfigurator
Bandimex werkt onder meer met de volgende leveranciers. Klik op de leverancier voor de velgenconfigurators:

Onderhoud velgen
Wielen worden warm door het rijden, en warm materiaal neemt makkelijker vuil en vocht op. Daarom is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen op uw velgen. 
Gebruik in ieder geval geen velgenreiniger die zuren bevat; daardoor worden de velgen schraal en zullen deze alleen maar meer vuil opnemen. 
Bandimex biedt het wassen van wielen aan voor slechts 10 euro! Ze worden dan gereinigd in onze professionele wielenwasmachine. Hierbij wordt ook de binnenkant van de velg gereinigd. 
Om het plaatje helemaal compleet te maken kunt u de velgen daarna in de was zetten. Dit genereert een beschermlaag waardoor vuil zich minder snel hecht aan de velg, en ook makkelijker te verwijderen is.
Velgenwas is bij Bandimex te verkrijgen voor € 24,95. 

TPMS Sensoren
Voorheen werden er veel rubberen ventielen gebruikt, maar sinds november 2014 moeten alle nieuwe auto’s over het TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) beschikken. Hierbij worden er sensorventielen in de velgen geplaatst welke lekke banden constateren.
Er zijn twee verschillende soorten bandenspanningsmeetsystemen op de markt, indirect en direct. Indirecte systemen maken geen gebruik van TPMS-sensoren. Deze indirecte systemen maken een berekening op basis van de omtreksnelheid, diameter en/of hoogteverhouding van een band. Als dit systeem een afwijking constateert, dan krijg je een melding in de cockpit dat er iets mis is met de spanning van één van je banden, maar het geeft niet de druk en de positie aan.
Een direct TPMS-systeem maakt wel gebruik van een druksensor in de band. Wat bij nieuwere auto’s af te lezen is op het display van de boordcomputer.
Voor caravans en bestelwagens worden hogedrukventielen gebruikt. Deze hebben een metalen binnenwerk zodat ze de hogere druk beter aankunnen.

Ventielen banden RotterdamDeel deze pagina:
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Linkedin Delen via e-mail