de betere bandenservice


Auto balanceren in Rotterdam

Een auto uitlijnen of balanceren is niet hetzelfde en wordt nogal eens door elkaar gehaald. Uitlijnen betreft de wielophanging, dus de auto zelf. Balanceren heeft te maken met de velgen en de banden.
Het balanceren is nodig als bij een bepaalde snelheid het stuur gaat trillen. Na het balanceren is het wegcontact beter, wat de veiligheid bevordert en kosten bespaard omdat extra slijtage voorkomen wordt.

Hunter GSP9700 Roadforce

De Hunter GSP9700 Roadforce is momenteel de meest geavanceerdste balanceermachine ter wereld. Een andere benaming voor deze machine is ook vibratie diagnose apparaat.
De Hunter GSP9700 Roadforce is een unieke balanceermachine met een wereldwijd patent welke d.m.v. een aandrukrol op de band (roadforce) met 680kg gewicht tijdens het balanceren de afwijking in de band, of velg controleert en advies geeft of afkeurt. Ook geeft het apparaat advies over de positie van de plaatsing van de band, of de band juist geplaatst is, of in welke positie de band verdraaid moet worden voor minimale rolweerstand en balansgewichten.
De hunter heeft een Straighttrak meting, die aangeeft of de band naar links of naar rechts trekt en geeft aan waar het wiel geplaatst moet worden op de auto, dus LV, RV, LA, of RA voor optimaal rechtuit rijden. Hierdoor zal uw auto perfect rechtuit rijden en zal niet meer naar links of rechts trekken.

De opspanning van een velg op de Hunter balanceermachine gebeurt met een 4 of 5-punts taatsflens. Hierdoor centreert en klemt de velg vanaf de boutgaten op de balanceeras, precies zoals de velg op uw auto is opgespannen. De opspanning is hierdoor optimaal en zuiver gecentreerd, waardoor balanceren op de gram nauwkeurig wordt gedaan.
Een strakke en betere rijervaring met dezelfde velgen en banden; u rijdt na het balanceren met de Hunter GSP9700 als over een spiegel.

Veel auto`s hebben last van trillingen in het stuur of trillingen bij een bepaalde snelheid, ook al zijn de velgen recht en banden als nieuw. Er komen helaas veel afwijkingen voor in nieuwe banden, die met normaal balanceren niet worden opgemerkt. De Roadforcemeting zorgt ervoor dat we de fout in de band of de velg kunnen opsporen en deze hierna kunnen corrigeren/oplossen.
Als na een Roadforcemeting blijkt dat de afwijking van een band niet binnen limiet komt, kunnen we een officieel rapport uitdraaien, waarna u een nieuwe band kunt claimen bij uw bandendealer. De bandendealer zal de band met de afwijkingsrapportage retourneren aan de fabrikant en zal voor een nieuwe band zorgen mits deze recent is aangekocht.
Balanceren of diagnose op  de Hunter Roadforce balanceermachine duurt ca. 1 uur.


Auto balanceren in Rotterdam


Wij raden u aan de balans van de banden te laten controleren als zich de eerste tekenen van trillingen voordoen. Als u langer doorrijdt zal de onbalans erger worden, dit komt uw veiligheid en rijcomfort niet ten goede.
Het professioneel laten balanceren van uw auto bij Bandimex kan normaliter al vanaf € 14,22. 
Rijd langs bij uw bandenspecialist Bandimex of bel ons op 010 – 429 65 22.

Deel deze pagina:
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Linkedin Delen via e-mail