de betere bandenservice


Auto balanceren in Rotterdam

Een auto uitlijnen of balanceren is niet hetzelfde en wordt nogal eens door elkaar gehaald. Uitlijnen betreft de wielophanging, dus de auto zelf. Balanceren heeft te maken met de velgen en de banden.
Het balanceren is nodig als bij een bepaalde snelheid het stuur gaat trillen. Na het balanceren is het wegcontact beter, wat de veiligheid bevordert en kosten bespaard omdat extra slijtage voorkomen wordt.

Hunter GSP9700 Roadforce


Trots zijn wij op onze vier balanceermachines: de Hunter GSP9700 Roadforce. Alle soorten trillingen zijn op te sporen en indien mogelijk te verhelpen. Ook al blijft het stuur trillen na het normale balanceren, dan biedt deze machine de uitkomst. Deze 3D balanceermachine wordt ook gebruikt bij de fabrieken bij aflevering van nieuwe voertuigen en is het meest nauwkeurige apparaat wat er bestaat.

Zijslag en hoogteslag van de autoband


Bandimex gebruikt de Hunter GSP9700 om bijvoorbeeld de zijslag en hoogteslag van de band en het wiel te meten. Op deze machine is ook een aandrukrol toegevoegd waarmee wieldruk van zelfs 700kg kan worden nagebootst; vergelijkbaar met het rijden op de weg. Deze rol meet tot op 0,05 mm nauwkeurig.

Stijfheidsverschillen in de autoband


Zelfs verschillen in de stijfheid van de band kan deze machine detecteren en optimaliseren. Tot voor kort was deze variatiemeting alleen voorbehouden aan autofabrikanten.

Auto balanceren in Rotterdam


Wij raden u aan de balans van de banden te laten controleren als zich de eerste tekenen van trillingen voordoen. Als u langer doorrijdt zal de onbalans erger worden, dit komt uw veiligheid en rijcomfort niet ten goede. Rijd langs bij uw bandenspecialist Bandimex of bel ons op 010 – 429 65 22.

Deel deze pagina:
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Linkedin Delen op Google+ Delen via e-mail