de betere bandenservice


Winterbanden: huren of kopen

Sneeuw, hagel, bladeren op het wegdek. Stuk voor stuk invloeden die de nodige risico’s met zich meebrengen. Winterse omstandigheden vragen dan ook om een passende oplossing: de winterband. Zodra de temperatuur onder de 7 graden Celsius zakt, vergroten winterbanden uw veiligheid. Onder winterse omstandigheden bieden ze veel meer grip dan een doorsnee band en verkorten ze uw remweg aanzienlijk. Dat is niet alleen veiliger voor u, maar ook voor andere weggebruikers. Bovendien zijn winterbanden in veel wintersportlanden verplicht. 
Daarnaast kunt u, wanneer nodig, uw veiligheid vergroten door het gebruik van sneeuwkettingen.

Uiteraard adviseert Bandimex u graag over de verschillende merken en mogelijkheden. Vrijwel alle banden van verschillende merken kunnen geleverd worden, zoals Michelin, Vredestein, Bridgestone, Fulda, Goodyear, Pirelli en Dunlop.

Meer veiligheid met winterbanden van Bandimex

Bij de productie van winterbanden wordt gebruik gemaakt van een speciaal rubbermengsel, waaraan silica is toegevoegd. Dit past zich makkelijk aan lage temperaturen aan.
Toen er nog geen silica aan het rubber toegevoegd werd, en winterbanden afgestemd waren op het rijden op sneeuw en ijs, hadden deze banden grote nadelen. Er werd toen natuurrubber aan de band toegevoegd waardoor deze langer soepel bleef, maar dit slijt snel en geeft minder grip op droge en natte wegen. Wanneer de band niet op sneeuw reed, maar op een nat of droog wegdek, hadden de winterbanden weinig grip en maakten ze veel lawaai. Hierdoor konden ze alleen onder de auto gemonteerd worden wanneer er werkelijk sneeuw lag. Met de toevoeging van silica kregen de banden betere eigenschappen op nat en droog wegdek, zonder dat de prestaties op sneeuw en ijs eronder lijden. Daardoor zijn deze winterbanden ook in Nederland goed bruikbaar in de herfst en in het voorjaar. 

Daarom winterbanden kopen:

•kortere remweg
•meer grip
•betere waterafvoer
•meer rijcomfort 

Winterbanden huren

Winterbanden huren Rotterdam


Winterbanden zijn in veel wintersportlanden verplicht. Wilt u echter geen winterbanden kopen, maar wel met de auto op skivakantie? Huur dan voordelig een set winterbanden bij Bandimex. Dat kan al vanaf 120 euro (voor 8 dagen).  Klik hier voor uw aanvraag!

Sneeuwkettingen huren 

Wilt u alleen sneeuwkettingen huren? Of winterbanden huren in combinatie met sneeuwkettingen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Sneeuwkettingen verhuren wij al vanaf 20 euro per week. 

Opslag zomer- en winterbanden te Rotterdam

Bandimex kan u ook van dienst zijn met de opslag van uw zomer- en/of winterbanden indien u hier zelf geen plaats voor heeft.  

Deel deze pagina:
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Linkedin Delen via e-mail